Nieuws

Dag van de jeugdbeweging aangepast

Chiro Heitrotters Schoonbroek

 

De dag van de jeugdbeweging zal er dit jaar anders uitzien: geen gezellig ochtendritueel op het Kerkplein. We trekken in ons uniform naar school, dat wel. De huidige maatregelen laten het niet toe om de dag van de jeugdbeweging te organiseren zoals andere jaren. Maar we gaan er het beste van maken! Ga piekfijn uitgedost naar school, in volledig uniform. Maak een paar leuke foto's van jezelf of samen met wat chirovrienden en post ze op de facebookpagina van Chiro Heitrotters. Veel plezier allemaal!

Heitrotters starten onvoorSPELbaar jaar op 4 oktober

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Heitrotters nodigen je uit in de Zomerbar

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Op kamp in bubbels

De kogel is door de kerk: we mogen op kamp, al zal het er allemaal heel anders aan toe gaan. De nationale veiligheidsraad besliste dat jeugdkampen kunnen doorgaan, mits ze worden opgesplitst in bubbels. Na enkele denkoefeningen komen we er wel uit. En we gaan er een lap op geven, want zoveel weken zonder Chiro begon te door te wegen.

Onder Info - Kamp vind je alles wat je nu toe nodig hebt: de medische fiche en een een lijst met info. Schrijf snel in, dan kunnen wij werk maken van onze 'bubbels'. Eens we daar mee klaar zijn, alles nog een netjes hebben uitgedokterd en nog maar eens herbekeken, maken we een definitieve lijst op. Je zal die tijdig ontvangen. Hierin zal je alles vinden over het kamp en hoe het er aan toe zal gaan. We gaan er een plezant, maar super veilig kamp van maken. Dat is de boodschap dit jaar.

Rebustocht

Chiro Heitrotters

Ben jij klaar voor een volgende activiteit?

We hebben een tocht voorbereid die je te voet of met de fiets kan maken. De tocht loopt over verharde wegen en is exact 8 km lang. Onderweg vind je rebussen. Ze hebben allemaal iets te maken met de Chiro of met Schoonbroek. Trek je wandelschoenen aan, print de kaart en het invulformulier en je kan starten. Je mag de tocht op een willekeurige plaats op het traject beginnen. Vul de oplossingen van de rebussen in en stop het antwoordformulier in de brievenbus aan het Chirolokaal.

De winnaar krijgt een feestje van BBQ pARTy's kado! En uitaard niet alleen voor jou alleen: je mag nog 14 vrienden uitnodigen. Het feestje gaat door nadat we samen een datum hebben gekozen en wanneer het weer is toegelaten om meer mensen samen te komen.

Succes!

Antwoordformulieren ten laatste op 31 mei voor 21 uur in de brievenbus deponeren!

 

DOWNLOADS

WANDELROUTE
ANTWOORDKAART

 

 

 

Chiro zorgt voor vermaak tijdens crisis.

Chiro Heitrotters

Je komt er niet onderuit. Nu de coronacrisis overal in het land alles verlamd heeft, is er maar één ding dat we te doen hebben: in ons kot blijven. Niet tof, maar het moet, in het belang van ons zelf en de mensen rondom ons. Om de verveling tegen te gaan, heeft de Chiro nu ook online wat leuke dingen om je te amuseren. Go! 

Maak foto's van je uitdagingen, post ze op de Facebookpagina van Chiro Schoonbroek en daag je vrienden uit!

Veel plezier en hopelijk tot gauw.

Geen Chiro wegens Coronavirus

Tot onze spijt moeten we melden dat alle Chiro-activiteiten worden afgelast tot en met 31 maart. Het Cononavirus treft heel het land. We moeten het advies van Chirojeugd Vlaanderen opvolgen en geen Chiro geven tot 31 maart. We hadden het graag anders gezien. In april vliegen we er dubbel en dik terug in. En hopelijk onder een stralende zon.

Zo maar een dag in december

Je hebt zo van die decemberdagen die totaal niet passen in een winters plaatje: het is niet echt koud, droog en er kan zelfs een najaarszonnetje vanaf. Zo'n dag was het vandaag, 15 december. Ideaal weer om te ravotten. Omwille van de examens was het maar aan de magere kant: de oudste groepen hadden allemaal avondchiro. Over heel het dorp verspreid zag je lachende speelclub, vrolijke kwiks en stoere rakkers. Speelclubjongens hadden een heuse pijlentocht, rakkers een echt beursspel, speelclubmeisjes speelden een indianenspel en de kwiks losten een moord op! Foto's vind je in het fotoalbum.

Sinterklaas brengt bezoek aan de Heitrotters

De cruciale vraag die we ons begin december stellen is 'Zijn alle kindjes van de Chiro wel braaf geweest?' Dat de Sint ging komen wisten we al langer. Dat had Piet-secretaris ons al geruime tijd geleden laten weten per mail. Maar het blijft natuurlijk altijd afwachten of hij echt wel voor iedereen een pakje meebrengt. We regelden vervoer om de Sint en zijn gevolg van zijn stoomboot naar Schoonbroek te brengen. Na de formatie vertrokken we met z'n allen om de Sint te verwelkomen. Eens bij het lokaal aangekomen, bracht de Goed Heilig man een bezoek aan alle afdelingen, tenminste diegene die er waren. Door de examens waren bij de meisjes enkel speelclub en kwiks aanwezig, de jongens waren er allemaal. De Sint had toch wel wat notities gemaakt in zijn boek. De Pieten bedachten leuke opdrachtjes. En de Pieten gooiden niet alleen snoep en koekjes, ze deelden aan iedereen een flinke zak snoep en chocolade uit.

De foto's vind je in ons fotoalbum.

 

Heitrotters gaan bal houden.

Chiro Heitrotters

Het is alweer even geleden: een authentieke zaalfuif in het Parochiezaaltje. Tijd om de koe bij de horens te vatten dachten de Heitrotters: Wij gaan bal houden! 11 april mag je alvast in je agenda noteren, want dan zal het Heitrottersbal plaats vinden.