Nieuws

Coronavirus legt jeugdwerk tijdelijk lam

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Beste Chirovrienden

Het zijn ongeziene tijden. De coronacrisis laat zich overal voelen en heeft ook in onze regio een serieuze impact. De besmettingscijfers zijn zeer hoog en het virus wint momenteel nog steeds aan kracht. 

Door de nieuwe maatregelen die genomen werden, is het tijdelijk geen Chiro meer. Het is noodzakelijk dat ook kinderen en jongeren afstand houden en tijdelijk niet in groep spelen om het virus onder controle te krijgen. Daar onze regio extreem zwaar getroffen wordt, gelden deze maatregelen ook voor kinderen jonger dan 12 jaar.

We wensen jullie alle goeds en vooral een goede gezondheid. Uiteraard hopen we om zo snel mogelijk opnieuw te kunnen 'starten'.

Voorlopig is het geen Chiro op:

  • 1 november
  • 8 november
  • 15 november

We houden jullie op de hoogte wanneer en onder welke vorm we terug Chiro kunnen houden.

 

 

 

 

Dag van de jeugdbeweging aangepast

Chiro Heitrotters Schoonbroek

 

De dag van de jeugdbeweging zal er dit jaar anders uitzien: geen gezellig ochtendritueel op het Kerkplein. We trekken in ons uniform naar school, dat wel. De huidige maatregelen laten het niet toe om de dag van de jeugdbeweging te organiseren zoals andere jaren. Maar we gaan er het beste van maken! Ga piekfijn uitgedost naar school, in volledig uniform. Maak een paar leuke foto's van jezelf of samen met wat chirovrienden en post ze op de facebookpagina van Chiro Heitrotters. Veel plezier allemaal!

Heitrotters starten onvoorSPELbaar jaar op 4 oktober

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Op kamp in bubbels

De kogel is door de kerk: we mogen op kamp, al zal het er allemaal heel anders aan toe gaan. De nationale veiligheidsraad besliste dat jeugdkampen kunnen doorgaan, mits ze worden opgesplitst in bubbels. Na enkele denkoefeningen komen we er wel uit. En we gaan er een lap op geven, want zoveel weken zonder Chiro begon te door te wegen.

Onder Info - Kamp vind je alles wat je nu toe nodig hebt: de medische fiche en een een lijst met info. Schrijf snel in, dan kunnen wij werk maken van onze 'bubbels'. Eens we daar mee klaar zijn, alles nog een netjes hebben uitgedokterd en nog maar eens herbekeken, maken we een definitieve lijst op. Je zal die tijdig ontvangen. Hierin zal je alles vinden over het kamp en hoe het er aan toe zal gaan. We gaan er een plezant, maar super veilig kamp van maken. Dat is de boodschap dit jaar.

Geen Chiro wegens Coronavirus

Tot onze spijt moeten we melden dat alle Chiro-activiteiten worden afgelast tot en met 31 maart. Het Cononavirus treft heel het land. We moeten het advies van Chirojeugd Vlaanderen opvolgen en geen Chiro geven tot 31 maart. We hadden het graag anders gezien. In april vliegen we er dubbel en dik terug in. En hopelijk onder een stralende zon.

Zo maar een dag in december

Je hebt zo van die decemberdagen die totaal niet passen in een winters plaatje: het is niet echt koud, droog en er kan zelfs een najaarszonnetje vanaf. Zo'n dag was het vandaag, 15 december. Ideaal weer om te ravotten. Omwille van de examens was het maar aan de magere kant: de oudste groepen hadden allemaal avondchiro. Over heel het dorp verspreid zag je lachende speelclub, vrolijke kwiks en stoere rakkers. Speelclubjongens hadden een heuse pijlentocht, rakkers een echt beursspel, speelclubmeisjes speelden een indianenspel en de kwiks losten een moord op! Foto's vind je in het fotoalbum.

Sinterklaas brengt bezoek aan de Heitrotters

De cruciale vraag die we ons begin december stellen is 'Zijn alle kindjes van de Chiro wel braaf geweest?' Dat de Sint ging komen wisten we al langer. Dat had Piet-secretaris ons al geruime tijd geleden laten weten per mail. Maar het blijft natuurlijk altijd afwachten of hij echt wel voor iedereen een pakje meebrengt. We regelden vervoer om de Sint en zijn gevolg van zijn stoomboot naar Schoonbroek te brengen. Na de formatie vertrokken we met z'n allen om de Sint te verwelkomen. Eens bij het lokaal aangekomen, bracht de Goed Heilig man een bezoek aan alle afdelingen, tenminste diegene die er waren. Door de examens waren bij de meisjes enkel speelclub en kwiks aanwezig, de jongens waren er allemaal. De Sint had toch wel wat notities gemaakt in zijn boek. De Pieten bedachten leuke opdrachtjes. En de Pieten gooiden niet alleen snoep en koekjes, ze deelden aan iedereen een flinke zak snoep en chocolade uit.

De foto's vind je in ons fotoalbum.

 

Heitrotters gaan bal houden.

Chiro Heitrotters

Het is alweer even geleden: een authentieke zaalfuif in het Parochiezaaltje. Tijd om de koe bij de horens te vatten dachten de Heitrotters: Wij gaan bal houden! 11 april mag je alvast in je agenda noteren, want dan zal het Heitrottersbal plaats vinden.

Chiro start nieuw werkjaar op 6 oktober

Chiro Heitrotters Chiro Heitrotters

 

Solar team bouwt nieuwe zonnewagen

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Zondag verwelkomen we het Solar team België. Het team bouwt in de buurt de achtste solarwagen, een auto die volledig op zonne-energie rijdt. Omdat onze lokalen goed gelegen zijn, logeert het team bij ons voor de volgende 4 maanden. Het Solar team zijn studenten van de KU Leuven.