Nieuws

Zo maar een dag in december

Je hebt zo van die decemberdagen die totaal niet passen in een winters plaatje: het is niet echt koud, droog en er kan zelfs een najaarszonnetje vanaf. Zo'n dag was het vandaag, 15 december. Ideaal weer om te ravotten. Omwille van de examens was het maar aan de magere kant: de oudste groepen hadden allemaal avondchiro. Over heel het dorp verspreid zag je lachende speelclub, vrolijke kwiks en stoere rakkers. Speelclubjongens hadden een heuse pijlentocht, rakkers een echt beursspel, speelclubmeisjes speelden een indianenspel en de kwiks losten een moord op! Foto's vind je in het fotoalbum.

Sinterklaas brengt bezoek aan de Heitrotters

De cruciale vraag die we ons begin december stellen is 'Zijn alle kindjes van de Chiro wel braaf geweest?' Dat de Sint ging komen wisten we al langer. Dat had Piet-secretaris ons al geruime tijd geleden laten weten per mail. Maar het blijft natuurlijk altijd afwachten of hij echt wel voor iedereen een pakje meebrengt. We regelden vervoer om de Sint en zijn gevolg van zijn stoomboot naar Schoonbroek te brengen. Na de formatie vertrokken we met z'n allen om de Sint te verwelkomen. Eens bij het lokaal aangekomen, bracht de Goed Heilig man een bezoek aan alle afdelingen, tenminste diegene die er waren. Door de examens waren bij de meisjes enkel speelclub en kwiks aanwezig, de jongens waren er allemaal. De Sint had toch wel wat notities gemaakt in zijn boek. De Pieten bedachten leuke opdrachtjes. En de Pieten gooiden niet alleen snoep en koekjes, ze deelden aan iedereen een flinke zak snoep en chocolade uit.

De foto's vind je in ons fotoalbum.

 

Heitrotters gaan bal houden.

Chiro Heitrotters

Het is alweer even geleden: een authentieke zaalfuif in het Parochiezaaltje. Tijd om de koe bij de horens te vatten dachten de Heitrotters: Wij gaan bal houden! 11 april mag je alvast in je agenda noteren, want dan zal het Heitrottersbal plaats vinden.

Chiro start nieuw werkjaar op 6 oktober

Chiro Heitrotters Chiro Heitrotters

 

Solar team bouwt nieuwe zonnewagen

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Zondag verwelkomen we het Solar team België. Het team bouwt in de buurt de achtste solarwagen, een auto die volledig op zonne-energie rijdt. Omdat onze lokalen goed gelegen zijn, logeert het team bij ons voor de volgende 4 maanden. Het Solar team zijn studenten van de KU Leuven.

Chiro start nieuw werkjaar

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Chiro Heitrotters SchoonbroekOnder een stralende najaarszon begonnen we vandaag het nieuwe chirojaar ça va?! Om 11.00 uur stroomde de tempel van St.Job helemaal vol jong volk. Het was duidelijk op hun gezichten te lezen dat ze er zin in hadden. Met de zegen van de Heer kan het jaar alvast niet meer stuk!

De kinderen ontdekten spelenderwijs wie hun leiding is het volgende jaar. Met deze ploeg gemotiveerde mensen zal de Schoonbroekse jeugd de volgende twaalf maanden dolle fratsen en spannende avonturen beleven. Welkom in het nieuw jaar!

Kom mee, naar de zee

Chiro Heitrotters

Vandaag stond er voor iedereen trektocht op het programma. Twee bussen brachten de hele bende naar Oost - Duinkerke Bad. Daar werd wat in zee gespeeld, strandkastelen gebouwd, vliegers oplaten, frisbee en ga zo maar door. We picknickten op het strand want de kookploeg had lekkere sandwiches gemaakt.

In de namiddag brachten de bussen ons veilig naar het zwembad om eens een flinke duik te nemen. We reden naar Koksijde en namen een frisse duik in de Hoge Blekker, een zwembad met glijbanen, wild waterbaan, ...

Moe en uitgeteld werden we terug naar de kampplek gebracht. We aten traditiegetrouw spaghetti. Het dessert was een traktatie van Ingrid er gelegenheid van haar 40 jarig jubileum: een lekker ijsje.

Morgen de laatste avond al, het vliegt als je het naar je zin hebt ...

Fris briesje brengt deugddoende verkoeling

chiro Heitrotters

Het was wat minder heet, een frisse zeebries bracht wat verkoeling. De temperaturen waren ideaal om te vollen bak te spelen. 

Tippers en toppers speelden gemengd en zochten naar de juiste duo's.

Rakkers en kwiks hadden ook een gemengde namiddag.

Speelclub jongens hebben letterlijk burchten opgeblazen met écht vuurwerk en de speelclubmeisjes verkleden zich dan weer als politie en boef.

Stof genoeg om prachtige beelden te schieten die je terug vindt in het fotoalbum.

Heitrotters hebben het fantastisch naar hun zin in Alveringem

Chiro Heitrotters

Vandaag net als alle vorige dagen prachtig weer, zelfs aan de hete kant. Hierdoor werd er kwistig met water gespeeld en stonden er massa's waterspelen op het programma.

Tussendoor wordt er toch hevig gespeeld.

Vandaag hadden we een jubileum: Ingrid gaat voor het 40ste jaar mee koken en werd daarvoor welverdiend in de bloemetjes gezet. We beloonden Ingrid met mooie bloemen en gepersonaliseerde keukenschorten. 

Dat het plezant is in Alveringem

Vandaag zagen we de speelclub jongens als detective over het veld lopen, de speelclub meisjes zag je dan weer als prachtige hostessen, de rakkers liepen zowat overal rond, de kwiks hadden een vettig dagske, de tippers hielden het ook aan de vettige kant en de toppers deden een daguitstap naar zee.

Goed gevulde programma's voor iedereen dus. 

De foto's vind je in het fotoalbum - Iedereen Chironaut