Nieuws

Heitrotters treuren om Robbe

Chiro Heitrotters Schoonbroek Chiro Heitrotters Schoonbroek

6 November 2017 ...

We werden wakker en samen met de ochtend sijpelde het nieuws binnen dat Robbe Nuyts om het leven kwam.

Robbe was jarenlang lid en leider van onze Chiro. Hij groeide op in een echt chirogezin: pa, ma en zijn broers waren of zijn allemaal lid en leiding geweest bij de Heitrotters.

We kennen Robbe al lang in de Chiro: eerst als die kleine vrolijke speelclubber, later als een flinke rakker, een toffe topper, een stoere kerel, aspirant en tot september als leider. Robbe was een graag geziene jongen, geen haantje de voorste, maar een gewone toffe gast die er van hield om zich met zijn maten te amuseren in de Chiro. Robbe gaf zich altijd volledig in het spel, stak de handen uit de mouwen als er moest gewerkt worden en droeg zijn leden op zijn handen.

We gaan je missen beste vriend. Jouw glimlach, de fratsen die we uit haalden, de avonturen die we beleefden worden ineens kostbare herinneringen. 

Merci voor alles!

Robbe wordt zaterdag begraven; Met de Chiro maken we een vriendenboek voor zijn ouders en broers, een boek waarin iedereen die wil wat kwijt kan. Het boek ligt vanaf morgen in den Bikoro. Ga er gerust eens langs als je wat in het boek wil schrijven.

Chiro Heitrotters wenst de ouders en zijn broers veel sterkte in deze donkere dagen. 

Dag van de Jeugdbeweging

Jullie waren geweldig!

Ook al regende het bij tijden nogal flink, het hield de Chirovrienden niet tegen om naar het Kerkplein te trekken en er samen de dag te beginnen. De middelbare schoolstudenten kwamen al voor dag en dauw. Zij fietsten na een gezellige babbel samen naar hun scholen. De vriendjes van de lagere school haalden hun hart met enkele hartverwarmende spelletjes. Efkes flink gas geven om dan samen naar de school te trekken. Een van de mooiste dagen uit een Chirojaar: in je uniform op de schoolbanken, met de juf of de meester eens praten over wat we in de Chiro allemaal beleven. We zijn samen een fantastische bende vrienden. Plezant om dat ook eens te mogen tonen

Dag van de Jeugdbeweging

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Vrijdag 20 oktober vanaf 7.00 uur kan je ons vinden op het Kerkplein voor de Dag van de Jeugdbeweging. We ontvangen je in ware Chirostijl met een warm chocomelkske en een koffiekoek. Uiteraard is er gelegenheid tot spelen. We trekken samen in onze chirokledij naar school. Nog maar nieuw in de Chiro en heb je nog geen uniform? Geen probleem: kom gewoon in je kleren waar je op zondag mee naar de Chiro komt.Tot vrijdag!

Kookploeg bouwt prachtig peperkoekenhuisje

Een kampvuurversnapering in thema vandaag. Kookploeg bouwde 4 uur aan snoephuisje van cake, koekjes en snoepjes. En niet zo maar een huisje: tuin, waterput en bakhuisje waren allemaal aanwezig. Een lekkere versnapering bij een warme chocomelk om de laatste kampavond af te sluiten bij het knisperende kampvuur.

Met ons is alles goed hier in Boekt

Na een fantastische aspidag was het vandaag weer allemaal voor de eigen leiding. Tot op heden is het echt goei kampweer geweest: soms een beetje regen, maar voor de rest perfect. We vliegen er met zijn allen stevig tegen aan.  Morgen verwachten we de speelclubbers en dan is de bende voltallig. Vandaag vind je vooral foto's van het beursspel van de rakkers en hun casino avond. Verder nog beeldmateriaal van de kerels die hun een lekker warm zwembad maakten en nog beelden die we her en der konden schieten.

Klik hier voor de foto's

Culinaire verwennerij

De lieve vriendjes komen echt niks te kort: de kookploeg verwent hen 's morgens met een lekker ontbijtbuffet. Deze middag aten we worteltjessoep, gebraad met bloemkooltjes en roomrijst met fruit en verse aardbeien als toetje. Een zoet vier uurtje en als avondmaal een Hawaïaans eitje. Geef toe, dan kom je toch echt niks te kort om er heel de dag stevig in te vliegen.

Goed aangekomen in Boekt

Goed aangekomen in Boekt

We hebben ons droog kunnen installeren na een goeie rit naar Boekt. Vandaag was het een natte dag. Daardoor werden vele activiteiten naar binnen verplaatst. Foto's van de buitenmomenten vind je in ons album.

Kamp Boekt dag 1

Inschrijven kamp

Op 11 en 18 juni telkens tussen 12.00 en 13.50 uur kan je jou kind inschrijven voor het kamp. Hiervoor dient de medische fiche ingevuld te worden. Je kan dit vooraf thuis al in alle rust doen als je het formulier download van deze site (bij info - kamp). Vul je het formulier op de Chiro in, breng dan zeker de vaccinatiekaart mee. Klevertjes ziekenfonds (nodig voor de attesten) vast nieten of met een paperclip bijvoegen, niet opkleven! 

Iedereen krijgt tegenwoordig een tegemoedkoming van het ziekenfonds. Wij maken de attesten in orde en leveren die af aan de desbetreffende ziekenfondsen. Je hoeft die zelf niet te printen of wat dan ook. Mocht je een attest nodig hebben voor het werk, vraag er dan naar aan de leiding.

We gaan van 11 tot en met 21 juli naar Boekt. De speelclub komen een beetje later en gaan op kamp van 16 tot 21 juli. Alle info vind je op deze site. 

 

Fiscale attesten kamp

De fiscale attesten van het kamp, nodig om uw belastingaangifte in te vullen zijn klaar. Je kan ze zondag ophalen voor de Chiro. De attesten die niet werden opgehaald zullen we in het begin van volgende week bezorgen.

De attesten zijn voor kinderen die in 2016 twaalf jaar of jonger werden.

Nagelslagen kan ook anders

Nagelslagen kan ook anders

De rakkerleiding vindt een houten blok op het Kerkplein. Even verderop in het gras vinden ze een handvol nagels. Wat doe je nu met een houtblok? Wel, je kan er zonder aanloop op springen, je kan er rond dansen, je kan hem proberen met 1 hand omver te duwen: de toepassingen zijn schier eindeloos. Met de nagels zou je kunnen krassen in de houtblok, het mos van tussen de klinkers keuteren, maar je zou ze ook in de houtblok kunnen meppen. Er was alleen geen hamer voor handen ... Dan maar een schoen uitgetrokken en om beurt met de schoen slaan tot de nagel in het hout verzonken zit.