Nieuws

Chiro in de examen

Chiro Heitrotters

In de examenperiode is het uurschema van vele groepen gewijzigd: sommigen hebben avondchiro, anderen een verkorte versie, … De leiding houdt je op de hoogte!

Inschrijvingen kamp Alveringem

Chiro Heitrotters

Op zondag 17 en 24 JUNI tussen 12.00 en 14.00 uur kan je jou kind(eren) inschrijven voor het kamp in Alveringem. De medische steekkaart en alle info omtrent het kamp vind je op deze site onder info, doorklikken naar kamp en onderaan verschijnt de kampinfo en medische steekkaart.

Nieuw dit jaar is dat je ze kan invullen op de computer, opslaan en afdrukken. Lekker makkelijk om volgend jaar de fiche in te vullen.

Kan je niet naar de inschrijfmomenten komen, mail de ingevulde medische steekkaart naar info@chiroschoonbroek.be of bezorg ze bij iemand van de leiding.

Het kamp in Alveringem is voor speelclub, rakwi's en tito's. We vertrekken op 31 juli en komen terug op 7 augustus. Het kamp kost 90,00 euro. Rekeningnummer (let op, de Chiro heeft twee rekeningnummers!) vind je op de kampinfo.

Lidkaarten verdwijnen

Vanaf dit chirojaar worden er geen lidkaarten meer uitgedeeld. Met de Chirolidkaart krijg je korting in de banierwinkels. De korting blijft wel bestaan. Je meldt in de winkel dat je lid bent van de Chiro, en de winkelbediende controleert dat in haar computer. Zo hoef je nooit de lidkaart bij te hebben en kan je toch genieten van de korting.

Heitrotters bereiden 50ste verjaardag voor.

5 maart blaast de Chiro 50 kaarsen uit! Een verjaardag die je niet onopgemerkt voorbij laat gaan. We plannen twee momenten om deze verjaardag in de verf te zetten.

  • Voor de leden en leiding organiseren we een 50 uur durend weekend met alles op en aan!
  • Voor de oud - leiding en ouders komt er een gezellige avond.
  • En we schrijven een boek!

Dat is in het kort wat er staat te gebeuren. Werk aan de winkel dus bij de Heitrotters. Het weekend 50 uur Chiro staat geprogrammeerd van 6 tot 8 april. Het is eigenlijk een mini kampje, maar dan in onze thuisbasis. We dompelen heel Schoonbroek onder in een nooit geziene Chirosfeer: een kampvuur op het Kerkplein, dropping, bosspelen, ochtendtornen in het midden van het dorp, noem maar op. We spelen per afdeling, maar eten, vieren, zingen met heel de bende. Het zal galmen tot ver buiten de dorpsgrenzen.

Op zaterdag 21 april reserveerden we de parochiezaal voor een oud - leidingsavond voor oud - leiding en ouders. Eerst gezellig wat bij kletsen, fotopresentaties op verschillende plekken, pintje drinken en later op de avond wellicht ook nog een dansje placeren. 

En schrijven een boek. Alhoewel schrijven misschien niet het juiste woord is, want het zal een boek zijn met heel veel beeldmateriaal. Foto's zeggen meer dan woorden. Bij het zien van al die knappe foto's komen wellicht massa's herinneringen naar boven. We verzamelen foto's, boekjes, krantenknipsels, alles wat met de Chiro te maken heeft en voegen het toe aan ons digitale archief. Hieruit nemen we een leuke selectie op in ons boek te plaatsen. Het boek kan ingekeken worden op de oud - leidingsavond op 21 april en zondag 22 april voor dat de Chiro begint. Vooraf een exemplaar bestellen is uiteraard ook mogelijk. Binnenkort verschijnt er een besteltoets op de Chirosite!

Wellicht hoor je binnenkort veel meer over 50 jaar Chiro. Zie dat je er bij bent!

Heitrotters treuren om Robbe

Chiro Heitrotters Schoonbroek Chiro Heitrotters Schoonbroek

6 November 2017 ...

We werden wakker en samen met de ochtend sijpelde het nieuws binnen dat Robbe Nuyts om het leven kwam.

Robbe was jarenlang lid en leider van onze Chiro. Hij groeide op in een echt chirogezin: pa, ma en zijn broers waren of zijn allemaal lid en leiding geweest bij de Heitrotters.

We kennen Robbe al lang in de Chiro: eerst als die kleine vrolijke speelclubber, later als een flinke rakker, een toffe topper, een stoere kerel, aspirant en tot september als leider. Robbe was een graag geziene jongen, geen haantje de voorste, maar een gewone toffe gast die er van hield om zich met zijn maten te amuseren in de Chiro. Robbe gaf zich altijd volledig in het spel, stak de handen uit de mouwen als er moest gewerkt worden en droeg zijn leden op zijn handen.

We gaan je missen beste vriend. Jouw glimlach, de fratsen die we uit haalden, de avonturen die we beleefden worden ineens kostbare herinneringen. 

Merci voor alles!

Robbe wordt zaterdag begraven; Met de Chiro maken we een vriendenboek voor zijn ouders en broers, een boek waarin iedereen die wil wat kwijt kan. Het boek ligt vanaf morgen in den Bikoro. Ga er gerust eens langs als je wat in het boek wil schrijven.

Chiro Heitrotters wenst de ouders en zijn broers veel sterkte in deze donkere dagen. 

Dag van de Jeugdbeweging

Jullie waren geweldig!

Ook al regende het bij tijden nogal flink, het hield de Chirovrienden niet tegen om naar het Kerkplein te trekken en er samen de dag te beginnen. De middelbare schoolstudenten kwamen al voor dag en dauw. Zij fietsten na een gezellige babbel samen naar hun scholen. De vriendjes van de lagere school haalden hun hart met enkele hartverwarmende spelletjes. Efkes flink gas geven om dan samen naar de school te trekken. Een van de mooiste dagen uit een Chirojaar: in je uniform op de schoolbanken, met de juf of de meester eens praten over wat we in de Chiro allemaal beleven. We zijn samen een fantastische bende vrienden. Plezant om dat ook eens te mogen tonen

Dag van de Jeugdbeweging

Chiro Heitrotters Schoonbroek

Vrijdag 20 oktober vanaf 7.00 uur kan je ons vinden op het Kerkplein voor de Dag van de Jeugdbeweging. We ontvangen je in ware Chirostijl met een warm chocomelkske en een koffiekoek. Uiteraard is er gelegenheid tot spelen. We trekken samen in onze chirokledij naar school. Nog maar nieuw in de Chiro en heb je nog geen uniform? Geen probleem: kom gewoon in je kleren waar je op zondag mee naar de Chiro komt.Tot vrijdag!

Kookploeg bouwt prachtig peperkoekenhuisje

Een kampvuurversnapering in thema vandaag. Kookploeg bouwde 4 uur aan snoephuisje van cake, koekjes en snoepjes. En niet zo maar een huisje: tuin, waterput en bakhuisje waren allemaal aanwezig. Een lekkere versnapering bij een warme chocomelk om de laatste kampavond af te sluiten bij het knisperende kampvuur.

Met ons is alles goed hier in Boekt

Na een fantastische aspidag was het vandaag weer allemaal voor de eigen leiding. Tot op heden is het echt goei kampweer geweest: soms een beetje regen, maar voor de rest perfect. We vliegen er met zijn allen stevig tegen aan.  Morgen verwachten we de speelclubbers en dan is de bende voltallig. Vandaag vind je vooral foto's van het beursspel van de rakkers en hun casino avond. Verder nog beeldmateriaal van de kerels die hun een lekker warm zwembad maakten en nog beelden die we her en der konden schieten.

Klik hier voor de foto's

Culinaire verwennerij

De lieve vriendjes komen echt niks te kort: de kookploeg verwent hen 's morgens met een lekker ontbijtbuffet. Deze middag aten we worteltjessoep, gebraad met bloemkooltjes en roomrijst met fruit en verse aardbeien als toetje. Een zoet vier uurtje en als avondmaal een Hawaïaans eitje. Geef toe, dan kom je toch echt niks te kort om er heel de dag stevig in te vliegen.