U geeft deze site weer in internet explorer 6 en daarom worden er sommige dingen slecht weergegeven

download hier gratis een nieuwere versie van internet explorer

Nieuws

 

 

Kledingmarktje

12 oktober 2016

Op 23 oktober kan je weer t shits en sweaters aanschaffen. Op diezelfde zondag kan je ook snuisteren in de Chirobroeken en rokjes die te koop worden aangeboden op het tweedehandsmarktje. Heb je kleding die je wil verkopen? Die kan je brengen vanaf 12.00 uur. Kleding kopen kan vanaf 12.30 uur. Het kledingmarktje duurt tot 13.45 uur, zodat we om twee uur er weer volle bak kunnen invliegen.

Startdag 2 oktober

18 september 2016

Hoera! De Chiro begint een nieuw jaar! Op 2 oktober begint de Chiro een nieuw werkjaar. We zetten het jaar goed in met de Startdag. Iedereen die geboren is in 2010 of vroeger is welkom! We beginnen de dag om 10.15 aan de kerk. 's Middags zorgt de kookploeg voor een hapje en een drankje. Je hoeft dus niets mee te brengen. Om 17.00 uur sluiten we de dag af. Maak kennis met je nieuwe leiding en al je Chirovriendjes. Kan je niet komen met de Startdag? Geen probleem! Alle zondag is het Chiro om 14.00 uur aan onze lokalen in de Beekstraat. Spelen, sporten, ravotten, verkleden ... je kan het zo gek niet bedenken, je beleeft het allemaal op de Chiro! Tot zondag 2 oktober!

14 augustus: trektocht naar de Dommelslag

12 augustus 2016

Zondag is de eerste trektocht van de zomer. Omdat het de laatste dagen nogal frisjes was, is het water in de buitenzwembaden nog niet warm genoeg. Daarom trekken we naar het zwemparadijs De Dommelslag. We vertrekken om 10 uur aan de Chiro en zijn terug om 17 uur. In je rugzak stop je: zwemgerief, handdoek, lunchpakket en drinken. Breng ook twee euro mee. De rest van de inkomsten betaald de Chiro. Voor de jongens: zwemshorten mogen in de Dommelslag, maar ze moeten boven de knie komen en je doet alleen een zwembroek aan (geen onderbroeken dus). We zoek nog ouders die de kindjes willen voeren van en naar de Dommelslag. Als je wil rijden, kom dan zondag om 10 uur naar de Chiro. We weten nooit vooraf hoeveel auto's we precies nodig hebben, dat is afhankelijk van hoeveel kindjes er komen. Tot zondag voor een spetterend dagje subtropisch zwemmen!

Speelclub komt aan in Zolder

16 juli 2016

De boel is compleet! Met heel veel plezier hebben we de speelclubbers verwelkomt. Ze installeerden, verkenden het terrein en daarna begonnen ze te spelen. Ook de volgende dagen voorspellen ze goed weer. Tijd voor waterspelen dus. Massa's foto's vind je op de site.

Het is plezant in de fruitmand

14 juli 2016

Alles goed in Zolder! Tot hiertoe viel het weer erg mee. Kampplaats is zeer ruim en helemaal droog. Dit jaar draait het rond groenten en fruit: een lekker gezond thema dus. Volg onze avonturen in het fotoalbum!

Attesten voor CM leden

9 juli 2016

CM leden krijgen vanaf dit jaar 5 euro per kampdag terug betaald. Chiro Heitrotters levert de attesten af bij de CM. Het enige wat je zeker niet mag vergeten is je gele klevertjes bij de inschrijvingsformulieren van het kamp te voegen. Mocht je dit niet gedaan hebben, bezorg ze dan voor ons vertrek bij de groepsleiding. Onmiddellijk na het kamp brengen wij de formulieren binnen bij CM en dan zal kortelings de tegemoetkoming op jouw rekening verschijnen.

Kamp veel goedkoper dankzij nieuw CM voordeel

18 juni 2016

CM-leden die lid zijn van een jeugdvereniging krijgen voor het lidgeld tot 20 euro per jaar terugbetaald. Er is ook een tegemoetkoming voor wie op kamp gaat. Die kan oplopen tot 100 euro per jaar. CM betaald je 5 euro per dag terug! De attesten worden na het kamp afgeleverd.

Inschrijven kamp

17 mei 2016

Van 11 tot 21 juli trekken we naar Heusden Zolder. Op zondag 29 mei en zondag 5 juni zijn er inschrijfmomenten voor het kamp. Je kan terecht in het lokaal tussen 12.00 en 13.45 uur.Binnenkort vind je ook de medische fiche en alle info op deze site. De medische fiche kan je dan vooraf al invullen, op je gemakje. Tot dan!

Kookploeg trakteert

10 maart 2016

Omdat jullie een toffe bende bende zijn, omdat ze jullie gaarne zien, omdat jullie je elke week keihard laten gaan en om nog zoveel meer redenen trakteert de kookploeg. Elke afdeling mag vrij kiezen wanneer de kookploeg hen in de watten mag komen leggen. Kerels, tiptiens en zowel de aspi jongens en meisjes hebben hun buiken al rond gezet met heerlijke pannenkoeken. Nu zondag 13 maart komt de kookploeg voor de speelclubbers, rakkers en kwiks. De tippers en toppers moeten nog een datum prikken. De leiding wenst de kookploeg van harte te danken voor deze sjieke geste

Gelukkig Nieuwjaar

2 januari 2016

De beste wensen voor het nieuwe jaar! We wensen je een plezant jaar, vol spel, sport en zotheid. Een jaar waarin iedereen zichzelf kan geven, maar bovenal thuis voelt in de chiro. Samen met je beste vrienden genieten van leuke momenten: toffe zondagen, een knotsgek weekend en een onvergetelijk bivak! Geef kleur aan 2016 en geniet er van met volle teugen!

Ziekenfondsattesten

13 december 2015

Bijna ieder ziekenfonds betaald lidgeld of een bijdrage voor het zomerkamp terug. Bijna alle ziekenfondsen betalen dat zowel voor een sportclub als voor een jeugdbeweging. Kijk even na welke voordelen jouw ziekenfonds geeft. Druk de nodige formulieren af en laat ze invullen door de groepsleiding. Maak er gebruik van, je krijgt meestal het volledige lidgeld van jouw kind terug.

Kwiks trokken op weekend naar Geel ten Aard

29 november 2015

Het chirojaar is nog niet zolang geleden begonnen of de kwiks gingen al op weekend. We vertrokken afgelopen vrijdag gepakt en gezakt richting Geel. Nadat iedereen zijn bedje had opgesteld gingen we naar buiten om spelletjes in het donker te doen. We deden gewoon alledaagse spelletjes, maar dan in het donker. Vol kou en een beetje moe kropen we in ons bedje. De volgende dag werden onze kwiks allemaal echte Mario’s en Luigi’s. We deden de hele dag spelletjes in het thema van MarioKart. In de voormiddag moesten de kwiks een medicijn verdienen tegen de zwartebollenziekte en in de namiddag gingen we naar het bos. Dat was een hele opdracht. Voordat we in het bos geraakten, hebben we eerst een klein ommetje gemaakt. In het bos aangekomen, zijn we dan toch maar begonnen aan ons bosspel. Het was de bedoeling om de meeste punten te verzamelen door materialen te kopen. Dit natuurlijk ook in het thema van Mario. Toen het donker werd, zijn we terug gewandeld richting onze lokalen om daar te smullen van lekkere macaroni, klaargemaakt door Tom, Heidi en Cisse! Als laatste activiteit van de dag deden we nog de GROTE kwikskwis. Deze was onderverdeeld in een aantal originele rondes. Zo deden we de Chiroronde, de uitbeeldronde, de MarioKartronde, de zoek-het-liedje-bij-het-dansje-ronde en de reclameronde. Zondag moesten we eerst al onze rommel opruimen en nadien deden we nog een aantal spelletjes. Wij vonden het alvast een heel leuk weekend! Kwikse groetjes van Fien, Nele en Steffi

Geen Chiro tijdens de feestdagen.

21 november 2015

Op 27 december en 3 januari is het geen Chiro omwille van de feestdagen. De meesten onder ons zitten die dagen her en der aan de feesttafel. Op 10 januari vliegen we er terug in!

Chirosweaters zijn klaar voor gebruik

11 november 2015

De Chirosweaters zijn net van de fabriek gekomen. Nu zondag 15 november geven we de sweaters met jouw kind mee. Wil je de sweaters onmiddellijk van een naam voorzien, dat maakt het wat makkelijker om de eigenaar op te sporen als er eentje blijft liggen op de Chiro. Laat het nu maar winter worden, wij hebben allemaal een lekker warme trui!

Het Chirobook of Records

30 oktober 2015

Het Chirobook of Records is een collectie van internationaal, of toch zeker Schoonbroekse erkende chirorecords, zowel qua menselijke verrichtingen als qua extremen van de groepscultuur. Het boek is onderverdeeld in 2 categorieën: individuele records en groep records. Bij de individuele records kunnen alle Chiroleden zich onderscheiden van de rest door bijvoorbeeld zoveel mogelijk wasknijpers op je gezicht te zetten, om ter snelst een kaartenhuis van 4 hoog te bouwen, zoveel mogelijke curryworsten te eten, zolang mogelijk nen bak cola hoog te houden enzovoort. Vorige week hebben de kerels al enkele uitstekende records behaald, nu is het aan de rest van de Chiro om hierover te gaan en zo je eigen naam in het boek te kunnen zetten! Ook bij de Groepsrecords zijn er al enkele stevige records in het boek gezet door de kwiks en de aspi-jongens. in deze categorie vinden we o.a.: om ter langste klerenketting, om ter hoogste levende piramide, met om ter meest naar Scherpenheuvel en zo nog tal van uitdagende groepsopdrachten. Ik wens via deze weg iedereen succes om eeuwige roem te vergaren door je naam en/of groep in het Chirobook of Records te kunnen schrijven!

Zondag 1 november: Chiro!

25 oktober 2015

Nee, we hebben ons niet vergist! We gaan er gewoon kei hard voor. Ook op zondag 1 november is het Chiro, ook al is het een feestdag. Tot zondag iedereen!

Dag van de jeugdbeweging

18 oktober 2015

Nu vrijdag 23 oktober is het dag van de jeugdbeweging. Die dag mag je in je favoriete kleren naar school of naar je werk. Fiets in groep naar school en zing chiroliedjes uit volle borst. Vanaf half zeven vind je de leiding op het Kerkplein. Ze begroeten je in chirostijl en delen chocolademelk en koffiekoeken uit. Hartelijk welkom iedereen! Jawel, het is te zien aan ons machien dat wij van de Chiro wezen ...

Tweedehands chirokleding, sweaters en t - shirts

13 oktober 2015

Kinderen zijn hun kleding snel ontgroeid. Soms zijn de kleren nog nieuw, maar past het manneke er niet meer in. Zonde om die uniformen in de kast te laten liggen. Je kan ze te koop aanbieden tijdens het tweedehands kledingmarktje op zondag 25 oktober vanaf 12.30 uur. Je kan eens komen snuffelen tussen alle binnen gebrachte spulletjes tussen 12.30 uur en 14.00 uur. Diezelfde dag kan je t - shirts met rugbedrukking en de sweaters van de Chiro Heitrotters aanschaffen. De t - shirts hebben we op stock, de truien worden besteld en nadien afgeleverd. Omwille van de hoog oplopende kosten voor het bedrukken van textiel, laten we geen topjes en dergelijke bedrukken.

Heitrotters beginnen een nieuw jaar

20 september 2015

Op zondag 4 oktober beginnen we een nieuw jaar. Alle kinderen geboren in 2009 of vroeger zijn van harte welkom. Een dezer dagen mag je een formuliertje in de bus verwachten. Wij hebben er alvast kei veel goesting in! De leidingsploeg trok er een weekendje op uit om het nieuwe jaar voor te bereiden. Het beloofd een goed gevuld jaar te worden! Allemaal hartelijk welkom. Alles over de nieuwe leidingsploeg staat na de startdag op deze site. Tot zondag 4 oktober

Trektochten in de zomervakantie.

23 juli 2015

In augustus worden de gewone chirozondagen vervangen door trektochten. De trektochten vinden plaats op 9, 16 en 23 augustus. We vertrekken telkens om 10 uur aan het chirolokaal. De volledige kalender vind je op deze site.

Goed toeven in Lommel

15 juli 2015

Alles is hier dik naar onze zin. Een prachtige omgeving en knappe bossen bieden ons alles wat we nodig hebben voor de leukste spelletjes. Veel woorden gaan we er niet aan vuil maken, de verhalen laten we uw kinderen zelf wel vertellen als ze terug thuis zijn. Veel plezier met de fotoreportage

Geen Chiro voor speelclub en rakwi's

21 mei 2015

Op zondag 24 mei is het geen chiro voor speelclub en rakwi's daar het schoolfeest is. We wensen jullie een schitterd schoolfeest toe en jawel, wij komen kijken!

Fiscale attesten

20 mei 2015

De fiscale attesten voor kinderen tot en met 12 jaar zijn klaar. Ze worden tijdens de inschrijfmomenten uitgedeeld. Mocht je de attesten vroeger nodig hebben, graag een seintje.

Inschrijven kamp Lommel

17 mei 2015

Op zondag 31 mei en 7 juni zijn er inschrijfmomenten voor het kamp. Die twee zondagen kan je voor de Chiro, tussen 12.00 en 13.30 uur uw kind inschrijven voor ons kamp. Op de site onder INFO vind je onderaan een link KAMP. Op de kamppagina vind je ook downloads zodat je thuis in alle rust de medische fiche al kan invullen. Je kan hier ook de kampinfo downloaden.

Hopen blokskes wachten op definitieve plek

15 maart 2015

We zullen maar direct met de deur in huis vallen zeker? Volgende week Zaterdag 21 maart gaan we op de Chiro nen hele sprong vooruit doen, we gaan namelijk de klinkers rond ons lokaal leggen. Nu zoeken wij hiervoor nog heel wat hulp aangezien dat het eigenlijk wel heel wat klinkers zijn en er ook nog altijd het spreekwoord bestaat: Vele handen maken licht werk! Dus als er zaterdag niets gepland is en ge wilt wel eens een handje uit de mouwen steken voor de beste Chiro van het land dan is er maar 1 place to be. We starten de werken om negen uur. Rond de noen voorzien we eten om de innerlijke mens te versterken. Moest het zijn dat ge nog ne kruiwagen staan hebt thuis en ge wilt hem meebrengen dan zou dat ook een heel schoon ding zijn.

Kerstmarktje op het Kerkplein

13 december 2014

Op zaterdag 20 december heten de kerels, tiptiens en de aspi jongens en meisjes je welkom om een glaasje te komen klinken op het Kerkplein. Vanaf half acht kan je er terecht voor een hapje of een drankje.

Heitrotters ontvangen Sinterklaas in barre kou

7 december 2014

Tegen de koude kunnen we ons nog kleden, maar de regen en de wind maakten er een barkoude dag van. Met heel de bende gingen de Chirovrienden Sinterklaas tegemoed om hem warm en hartelijk te ontvangen. De Sint en zijn pieten brachten aan alle afdelingen een bezoekje en had voor iedereen wat lekkers bij. Foto's zeggen meer dan woorden, daarom hebben we een reeksje in het fotoalbum geplaatst.

Chirosweaters zijn bedrukt

13 november 2014

De nieuwe truien zijn klaar. Vanaf zondag worden ze bedeeld aan diegene die een trui bestelden. Kan je zondag niet komen, maar wil je toch al blinken in je gloed nieuwe trui, dan kan je de trui zondag ophalen vanaf half twee.

Attesten ziekenfonds

5 november 2014

De attesten om een gedeelte van het lidgeld terug te krijgen van het ziekenfonds liggen klaar voor leden van CM of de Voorzorg. Je kan ze zondag voor of na de chiro vragen aan de leiding.

Tweedehandsmarktje en Chirokledij

22 oktober 2014

Nu zondag, 26 oktober kan je tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij de Chiro terecht voor Chirouniformen. Heb je nog uniformen liggen die te klein geworden zijn, dan kan je ze te koop aanbieden op het tweedehandsmarktje. Die zelfde zondag kan je ook de rode Chiro t - shirts met het Chirologo op de rugzijde aanschaffen. T - shirts zijn in alle maten, voor zowel jongens als meisjes in voorraad. De blauwe sweaters van Chiro Heitrotters kunnen dan gepast worden, zodat we ze kunnen bestellen en laten bedrukken.

Drankjes bij het vieruurtje verhogen in prijs

19 oktober 2014

Door de stijgende prijzen, zijn we genoodzaakt de prijs voor de frisdranken op te trekken. We kwamen helaas niet meer uit de kosten. De prijzen om de frisdranken aan huis te laten leveren zijn het afgelopen jaar een aantal keer de hoogte ingegaan. Om niet met centjes en dergelijke te zitten, hebben we besloten om de drankjes voor een euro aan te bieden. Dit jaar steeg ook de bijdrage voor de verzekeringen. Omdat we de prijs van de drankjes optrokken tot een rond bedrag, kiezen we ervoor om het lidgeld en het kamp op hetzelfde tarief te houden. Zo proberen we alles een beetje in balans te houden. De winst van de drankjesverkoop gaat uiteraard terug naar uw kinderen: we spenderen het aan spelmateriaal, inkom van zwembad, ...

Dag van de jeugdbeweging was enorm succes

19 oktober 2014

Vrijdag 17 oktober was het dag van de jeugdbeweging. Dat de Chiro springlevend is was wel duidelijk te merken. Al van in de vroege morgen kleurde het Kerkplein rood en blauw van de Chirouniformen! Voor dag en dauw bracht de leiding alles in gereedheid, want vanaf half zeven was iedereen welkom. Om iedereen wat te verwarmen, plantten we een leuk vuurkorfje midden op het Kerkplein. De Retiese jeugddienst zorgde voor chocomelk en koffiekoeken. Leuk toch om zo de dag te beginnen. En dan een hele dag in je favoriete kleren op de schoolbanken. Merci dat jullie zo massaal aanwezig waren!

Een heel Chirojaar vol romantiek

7 oktober 2014

Ook al zat het weer niet echt mee, we begonnen het jaar goed. Na de viering in een bomvolle kerk, trokken alle kinderen naar het lokaal. Een hapje eten, kennis maken met de nieuwe leiding en dan spelen maar! Klaar voor een jaar vol avonturen. Kon je er niet bij zijn op de startdag? Geen nood, je bent elke week welkom. De Chiro begint om 14.00 uur. Meer info vind je onder info op deze site. In de loop van de volgende dagen en weken komt de leiding bij je langs om je in te schrijven. Zo kan de leiding kennis maken met de ouders en omgekeerd. Wees niet ongerust als ze volgende week nog niet zijn langs geweest. Sommige afdelingen zijn zo talrijk dat het voor de leiding menige avond in beslag zal nemen voor ze hun ronde gedaan hebben, maar komen doen ze!

5 oktober beginnen we een nieuw chirojaar

21 september 2014

De eerste zondag van oktober start Chiro Heitrotters traditiegetrouw een nieuw werkjaar.Het wordt een jaar waarin we werken rond het thema Chiromantiek: we laten iedereen zien dat we met veel zijn en dat we elkaar graag zien. De leiding ziet de leden graag, de leden zien hun leiding graag. We zijn een grote vriendengroep. We beginnen de dag om elf uur aan de kerk. Eten hoef je niet mee te brengen, voor alles wordt gezorgd. We sluiten af om vijf uur in de namiddag. Graag tot zondag 5 oktotber

Feestweekend in aantocht

4 september 2014

Nu vrijdag, zaterdag en zondag is het feest op het chiroplein. Vrijdag is er de 80 - 90 - 00 fuif met dj Otto. Zaterdag kan je komen feesten op Festibal. Zondag sluiten we af met een grote familiebarbecue. Allen hartelijk welkom!

Trektocht naar de Olmense Zoo

23 augustus 2014

Dag ouders, Nu zondag 24/08 gaan we voor de laatste keer op trektocht. We hebben met de leiding besloten om eens iets anders te doen dan te gaan zwemmen. We hebben er voor gekozen om naar de Olmse zoo te gaan. Omdat dit iets duurder is als zwemmen, willen we vragen dat al de leden €4 meebrengen. Het vertrek uur blijft 10uur en het aankomst uur blijft ook 17uur. Neem ook zeker een lunchpakket, regenjas en eventueel wat extra geld mee. Vertel dit verder zodat iedereen dit zeker weet! Groetjes, de leiding

Tippers gaan een weekendje kamperen.

21 mei 2014

Het zonnetje is nog maar juist terug komen piepen en de Tippers hebben er al volop van genoten. Zo gingen ze op weekend naar Chiro Malpertuus in Lille. Slapen in gebouwen is voor mietjes en daarom sliepen de Tippers als echte avonturiers in tenten. Eens de tenten recht stonden, was het reeds donker. Na een stevig griezelverhaal kropen ze in hun slaapzak met hun warmste kleren aan. De volgende dag was het tijd voor actie! Naast de dolle pret die ze tijdens het dorpspel op de markt van Gierle beleefd hebben, speelden de Tippers Expeditie Robinson. Na deze intensieve opdrachten snakten ze naar afkoeling en trokken ze naar de grote vijvers van de Lilse Bergen. Na een fris plonsje in het water, was het tijd voor het nachtspel. Wat was dat spannend! Kamperen doe je niet zonder een kampvuur dus de Tippers sloten de laatste avond af rond een kampvuur met marshmallows. Het was een heel fijn, avontuurlijk weekend dat niet snel vergeten zal worden!

Helpende handen gezocht

19 mei 2014

Om het dak uit te chapen durven wij rekenen op de hulp van velen. Nu zaterdag 25 mei om 8 uur beginnen we aan de chapewerken. Iedereen kan een handje toesteken: we moeten chape schuppen, kruien, .... te veel om op te noemen, maar Jannes en Ignace weten er alles van. Graag tot zaterdag!

INSCHRIJVEN KAMP

19 mei 2014

Nu zondag, 25 mei, kan je jezelf inschrijven voor het kamp in Bocholt. Inschrijven kan tussen 12.00 en 13.45 uur. Om alles vlotjes te laten verlopen, kan je de medische fiche vooraf al invullen. Je vindt ze op de site onder info, doorklikken naar kamp. Tot Zondag!

Tiptiens leven een week op de Chiro.

11 mei 2014

Voor velen onder jullie is het waarschijnlijk nog een droom, maar voor de Tiptiens werd het werkelijkheid. Zij hebben samen met hun leiding een week op de Chiro geleefd. Natuurlijk konden we niet de hele week gewoon op de Chiro zijn. Er moest natuurlijk ook naar school gegaan worden. Hobby s werden uitgeoefend, schoolwerk gemaakt en na het schoolwerk was er telkens nog tijd voor hele leuke spelletjes, want dat is toch wat je altijd op de Chiro doet! De spelletjes waren heel uiteenlopend. We deden bingo, een tocht door Retie, slaapzakspelen, spelletjes in den donker en nog veel meer leuke dingen. Het was een geweldige week om nooit meer te vergeten. De foto’s van onze leefweek kan je bekijken op onze site.

Smaakmakers voor het kamp in Bocholt

27 april 2014

Onlangs hebben we aan de chirosite een nieuwe pagina toegevoegd, de infopagina. Hierop vind je info over de Chiro maar er staat ook een link met alle info over het kamp. Benieuwd hoe de kampplaats er uit ziet? Wat moet er allemaal in de valies, de data, kortom alles wat je over het kamp moet weten. Super makkelijk zijn ook de downloads. Hier kan je de medische steekkaart en kampinfo afdrukken. Je vult de medische steekkaart thuis in en bezorgt ze ons op de inschrijfdagen op 18 of 25 mei. Zo kan je thuis in alle rust de fiche invullen.

Te voet naar Scherpenheuvel

26 april 2014

1 mei is weer in zicht en dat wil zeggen dat wij de uitdaging aangaan om naar Scherpenheuvel te wandelen! Voel jij jou ook geroepen om het samen met ons te wagen? Kom dan 1 mei om 4u ’s morgens naar het pleintje, vanaf daar zullen wij te voet richting Scherpenheuvel vertrekken. Voor diegenen die graag vertoeven op de volgwagen na de inspanning is er ook drank voorzien. Ook dit jaar kan je weer deelnemen aan een pronostiek en de winnaar wint een mooie prijs! Iedereen mag mee en leden mogen vanaf Keti’s mee. Wandel die schoenen al maar in want we hopen jullie dan te zien!

Inschrijven voor het kamp

20 april 2014

Het voorjaar gaat snel, in de meimaand is er vanalles te doen: communies, kermis, naar Scherpenheuvel, ... Na deze drukke maand komen de examens er aan en dan is het alweer vakantie. We trekken van 11 tot 21 juli naar Bocholt. Op 18 en 25 mei houden we onze inschrijfdagen. Zoals de vorige jaren, kan je jou kind dan komen inschrijven. Breng alvast de vaccinatiekaart van je kind mee. De leiding vult samen met jou de medische fiche in en bezorgt je alle nodige info voor het kamp.

Chiro organiseert schemeravondwandeling

16 april 2014

Beste ouders, oudste leden en oudleiding op vrijdag 25 April organiseerd Chiro Schoonbroek een schemeravond tocht met raadsels etc. Eigen drinken moet je niet meebrengen, je kan bij ons aan prijzen die crisis vriendelijk zijn drankjes aankopen. Inschrijven kan in groep, dus alle namen in een mail zetten, of als eenzaat bij Glen Govaerts via het email adres: glen.govaerts@telenet.be. Gelieve dit te doen voor 23 April, dit evenement is jammer genoeg niet voor leden jonger dan Aspi. Verspreidt het woord, maar ook niet te ver want dan hebben we niet genoeg autos.

Speelclub jongens verzamelden een hele dierentuin

13 april 2014

De speelclub kreeg vandaag vervangleiding, voor een gedeelte toch. Omdat Emas en Jef (Jozef voor de speelclub) niet naar de chiro konden komen, vroeg Elias versterking. En nog niet de minste: de grote baas van de Chiro en de Sven vergezelden de bende naar het bos. We verdeelden de speelclub in twee teams, het rode en het blauwe. Elk team moest zoveel mogelijk dieren roven uit de zoo van het andere team. Onderweg konden ze de tegenspelers overmeesteren, maar intussen moesten ze zelf opletten voor de stroper! Het was een heus gehos en geren in het bos. Tegen vier uur reden we terug naar de Chiro voor een deugddoend drankje, want dat hadden we dik verdiend na onze inspanningen. De speelclub weet echter niet van ophouden en ook het laatste deeltje van de dag werd ingevuld met een actief honkbalspel. De speelclub hebben er alvast twee dikke vrienden bij, want de Sven en de Luc vonden het super plezant. De foto's vind je in ons fotoalbum.

Brandweer redt Chiroleiders

7 april 2014

Vandaag omstreeks half acht werden twee Chiroleiders onwel op de bouwwerf van de Chiro. Jannes kreeg het benauwd en werd onwel nadat hij in de torenkraan was geklommen om de bekabeling na te kijken. Op dat zelfde moment kwam Boris in ademnood in de kruipruimte en verloor het bewust zijn. Dit was het senario voor de oefening van Brandweer Arendonk. We kregen een telefoontje dat Jannes mocht beginnen klimmen en zich zo'n twintig meter boven de grond in zijn kraan mocht nestelen. Maar wat had je gedacht. Al ruim een kwartier vroeger zat Jannes hoog en droog. Boris had zijn nestje in de kruipkelder klaar gemaakt. De brandweer kwam met een hoogtewerker. Deze helse vrachtwagen werd opgesteld en de bevrijding van Jannes kon beginnen. De andere brandweermannen gingen op zoek naar Boris. Omdat er gassen in de kruipruimte kunnen hangen, moesten de spuitgasten gebruik maken van perslucht. Op een brancard sleurden ze Boris naar het toegangsluik. Boris werd van de brancard zachtjes op een andere brandcard gelegd en helemaal ingeriemd. Een mooie ervaring om te zien hoe de Brandweer zich inzet. Aan het einde van de oefening hebben we met brandweermannen nog een goeie babbel gehad bij een welverdiend drankje. In ons fotoalbum kan je heel de brandweeroefening beleven.

Kwiks trokken op weekendje naar de Hodonk

11 maart 2014

He He, het zit er alweer op. Het was een superleuk weekend. Vrijdag vertrokken we met onze Kwiks naar de scoutslokalen in Retie. Voordat we gaan slapen staat er een nachtspel op het programma. In het bos gaan de leden op zoek naar hun leidsters en voeren ze verschillende opdrachten uit. De leiding hoopte dat de Kwiks moe zouden zijn na zo een spel, maar om 4 uur in nachts worden de leidsters al wakker van gegibber en gegiechel. Toch nog even terug gaan slapen mannekes, om 8 uur staan we op! Zaterdag fietsen we naar het centrum van Retie voor een dorpspel. Misschien hebben jullie ons wel hinkelend het zebrapad zien oversteken? Terwijl de leidster eten maken, gaan de leden op zoek naar Knorretje, onze rode draad doorheen het weekend. In de namiddag worden de Kwiks echte detectives die de ontvoering van hoofdleidster Nele moeten oplossen. Onze speurneuzen komen er achter dat Nele dinsdag om 10 uur met een hotdogkraam ontvoerd is door leider Elias en dat ze vastgehouden wordt in het Topperslokaal. Wanneer de avond valt, spelen we slaapzakspelen en is het tijd voor een feestje met zelfgemaakte koekjestaart. Die nacht is het al een stuk stiller in de kamer. Zondag fietsen we met een zingende bende terug naar Schoonbroek. Dankjewel Kwiks voor dit topweekend. Wij hebben ervan genoten. Kwikse kusjes van Mirte, Lien, Lore en Mathilde

Helpende handen gezocht voor zaterdag 22 februari

19 februari 2014

Omdat de leiding op weekend is, is het zondag 23 februari geen chiro. De bouwwerken op zaterdag gaan onverminderd door. Aangezien er geen leiding is om de metsers een handje toe te steken, zijn alle helpen handen welkom. Zaterdag wordt er verder gewerkt aan de faceadestenen, bekisting afbreken, stelling zetten ... Om die noeste arbeiders niet te laten verhongeren, zou het leuk zijn, mocht iemand hen van voedsel willen voorzien. Wie een hapje wil komen komen, graag even contact opnemen met Luc Van Mechelen. De rekening van het eten wordt door de chiro betaald.

Leiding wisselt voor een dag van afdeling

11 februari 2014

Er was eens de leidingsploeg van chiro Schoonbroek die besloot om de leiding door elkaar te schudden. Deze week werden Bo, Steffi en Nele de leiding van de Tippers. Het kon niet anders dan plezant worden! We deden een bingospel. Hierbij was het de bedoeling dat de leden zelf originele opdrachten verzonnen met een bepaald getal dat op de bingokaart te vinden was. Wanneer de opdracht door de leiding goedgekeurd werd, mochten ze het getal op de bingokaart schrappen. Voorbeelden van originele opdrachten waren bijvoorbeeld 42 keer in en uit de kast kruipen, 70 toertjes rond het pleintje lopen met telkens een originele beweging, 8 toeren rijden op fietsen van een verschillend formaat en zo nog allemaal van die gekke dingen. Toen was het tijd om even te pauzeren om er daarna weer hevig in de modder te vliegen met een aantal ruwe spelen. Hierbij vielen ook een aantal gewonden, maar dit hebben we gelukkig goed overleefd. En toen leefden ze nog lang en gelukkig!

Kerels vieren de verjaardag van Seppe zonder Seppe

2 februari 2014

Door aanhoudende examens rekende de kerelleiding de afgelopen weken op vervangers. Ik kreeg deze week een telefoontje van Seppe met de vraag of ik, volwassen begeleider Luc, de kerels wou amuseren. Laat maar eens zien wat de groten baas van de Chiro kan. De verwachtingen lagen dus hoog. We trokken naar de bossen in Rhode, waar we een misdienaarsspel speelden. Elke misdienaar was gewapend met een tennisbal en voorzien van een aantal levens en extra bescherming. Doel was je kaarsje zo lang mogelijk brandend te houden. We bakende kampen af, staken het vuur aan de lont van onze kaarsen en het spel kon beginnen. Spannend, actief: ja we waren stik kapot. Voor het vieruurtje nestelden we ons in de salon bij mij thuis, zo konden ze intussen zien wie het veldrijden gewonnen heeft. Ter gelegenheid van de verjaardag van Seppe, mocht daar ook een chipske bij. We schoven met zijn allen gezellig aan tafel voor een Breugeliaanse maaltijd: ribbekes, pensen, groentjes, patatten, Turkse broden ... De tafel was eigelijk te klein om alles er op te zetten. Voordeel als je bij de groten baas van de chiro mag gaan eten is dat daar ook een afwasmachine staat: afwassen moest vandaag niet. Na het eten hebben we ne ventenavond gehouden: een raceparcours met daarop voor iedere ploeg een matchboxke. Aan de hand van kleine kwisjes, het legendarische memoryspel en raadsels sjeesden de wagentjes voorwaarts. De rode draad was alles wat mannen leuk vinden. De ploegen mochten anderen uitdagen voor een inhaalmanoeuvre, maar te tijd begon te dringen. De kerels kregen er maar niet genoeg van en wilden nog wat verder spelen. We sloten af met met een inhaalmanoeuvre: om ter snelst naar de chiro spurten, douchen en dan om ter snelst terug. Zo zag je rond half acht twee schaars geklede jongelingen bloodvoets door de Beekstraat rennen. Ik heb er alleszins veel deugd aan beleefd, en naar ik nadien van ouders al te horen kreeg vonden de Kerels het ook een geslaagde zondag. Zeker voor herhaling vatbaar, wanneer die twee Sjarels uit Leuven nog eens een examen te doen hebben. Merci kerels, voor jullie inzet en medewerking. Het werd een zondag om nooit te vergeten.

Kerels houden papadag

12 januari 2014

Seppe en Toon vervangen, niet simpel, maar als je met 5 bent, moet het wel lukken, dachten we. Om de kans op succes te vergroten, gingen op afzondering, buiten Schoonbroek, ons programma voorbereiden. We hebben nog even overwogen of wij niet zouden studeren in Seppe en Toon hun plaats, maar dat was nu echt iets wat we niet durfden … 6 kerels werden opgedeeld in drie kampen. Kamp Noord: Jobbe en Mathijs, Oost: Kobe en Tijs, West: Pol en Arne. Met blik, zip, een stekske en een hoop hout moesten ze een vuurke stoken en dat heel het spel blijven proberen aan te houden. Af en toe zouden ze van kamp moeten verwisselen, waardoor ze tactisch moesten stoken om geen al te groot vuur te maken voor hun nakomers. Tussen het fikken tussendoor, werden er spelletjes gespeeld om extra lucifers te verdienen om zoveel mogelijk te kunnen blijven stoken. De beste stokers zouden de eerste keus krijgen uit onze driekoningenverkleedkast, maar hierover later meer … Hierbij werden zowel lichaam als geest op de proef gesteld. Rotten hond, kruis op schoen, pjeje aftrek zonder pjeje, hanengevecht of negerboksen, ook zonder neger, ballonstampen, kaart van hett glas blazen, chinese voetbal zonder chinezen, nagelkloppen en om al voorbereid te zijn op ons pensioen : petanque! Wat we misschien nog het langst zullen onthouden is wallie zen draai koningen en hemmen oan, een variant op ik ga op reis en neem mee. De lijst was zo lang en indrukwekkend, dat we op den duur met 6 koningen waren om alles te kunnen dragen. Hieronder een bloemlezing : ne staf, een lange onderbroek , nen hoed, ne sjaal, een kameel, een lang hemd, kachoewen botten, nief schoenen, ne witte jogging, ne frigobox, een grof brood, een wit brood, ne visbak, een tiengranenbrood, een chrisantenrozenkrans, nen mortelmolen, linkerachterband van auto, een schel hesp veur tussen da broewed, een televelobandventieldopje, nen pot zjelaai, een mes, een flesje tonic, ne gin De eerste bewoners van Kamp Noord wonnen zowat elk spelletje en hadden hun buils vol stekskes kunnen hebben, ware dat ze ze niet hadden opgefikt. Omdat toen de duisternis als over Schoonbroek begon te vallen, hebben we deel 2 het verkleedfestijn uit Janies garderobe ook maar laten vallen en zijn we overgegaan van drie klein vuurtjes naar 1 groot vuur in Hugo zijn mobiele kruiwagenbarbecue. Honger! Hamburgers werden gebarbecued, broodjes geroosterd en uienringen in de pan gebakken. Daar nog wat ketchup, mayonaise en augurken bij. Lekker smullen zo buiten aan het vuur. Maar als je een kookvader bij hebt, kun je altijd wat meer en kregen we zelfs een tweede gang geprepareerd : marshmellows op het stokje boven het vuur, heerlijk dessert! Overigens, tijdens een wandelingetje in het donker meende ondergetekende gezien te hebben dat het nieuwe meisjeslokaal maar een gang heeft. Spijtig, maar het zal wel dienen zekers, en wat natuurlijk interessant is, dat is goed voor de lijn, zo maar een gang . Na eten en afwas hebben we in het lokaal nog wat op de tafel geklopt. Wat hier handig aan is, is dat je dan de,tafel niet meer hoeft af te kuisen. De aandachtige lezer heeft opgemerkt dat wij niet aan tafel gegeten hebben, vandaar … Wij hebben ons geamuseerd en hebben ondertussen uit enkele goede bronnen ook vernomen dat het een goei programma was en dat het plezant was. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat die kerels niet anders durven te zeggen tegen hun vaders uit schrik voor wraak. In alle bescheidenheid hebben we toch gehoord dat het al de leukste chirozondag van dit jaar was. Dat pakken ze ons weeral niet meer af . Toch ook een pluim voor Arne, Pol, Kobe, Tijs, Jobbe en Mathijs : zij hebben ferm meegespeeld en zich goed gedragen. Je zou kunnen zeggen dat ze goed zijn opgevoed, maar ik denk ook dat ze door hun echte leiders ook goed geentertaind worden. Tot over twee weken …

Kerelsweekboek 22 december

12 januari 2014

Liefste weekboek, Omdat Seppe te plat was om naar de chiro te komen, stond Toon er alleen voor om de kindjes bezig te houden. 6 kerels, Pol was ook te plat, en 1 leider, daar moesten we het mee doen. Omdat het kerstmarktje eraan kwam zijn de stoere kerels, Tijs, Jobbe en Maarten hout gaan sprokkelen zodat we niet allemaal doodvroren op het Kerkpleintje. De minder stoere maar toch lieve kerels, Mathijs, Arne en Kobe, hebben aan ons aquarium, wat niet zoveel vordering met zich meebrengt, gewerkt. Na 4 uur zijn we naar het crossparcours gegaan om daar nog een spel te spelen. Dit mislukte! Het spel viel namelijk letterlijk in het water, dus zijn we maar gewoon terug naar het lokaal gegaan en gewacht tot het tijd was. Wat een leuke chirodag! Tot volgende week weekboek, ahnee, toch niet want de papaatjes komen op bezoek!

Kerelsweekboek 15 december

12 januari 2014

Liefste Bo, Om het bangelijke programma Eigen kweek af te sluiten, zijn we even in hun voetsporen getreden. Sorry ouders, geen patatten geteeld maar wel drugs gedeald. Met behulp van een drugskit, met daarin een lucifer, een stekkedooseke, een kaarsje en 50 euro. Hiermee konden ze bij leider Seppe verschillende soorten suiker en zilverpapier kopen, om deze zo goed mogelijk te karamelliseren en te gaan verkopen bij superdealer, je hoort het liefste Bo, superdealer Toon. Arne heeft zich in de schulden gewerkt: 8764 euro na het verspillen van de peperdure stekskes. Na afloop van het alweer perfect verlopen spel, begon de telling van het geld. Ik citeer Tijs: Voor de eerste keer in mijn chirocarriere ga ik eens een spel winnen! Ok nie woar! Want de Maarten was Tijs nog net voor. De kerelsleiding bedanken bij deze nog eens de bijzondere meerwaarde van Bo deze week. Bedankt! Groetjes Seppie en Tonie

Gelukkig Nieuwjaar iedereen!

5 januari 2014

Aan al onze vriendjes, ouders en iedereen die ons een warm hart toe draagt: een heel gelukkig Nieuwjaar! Maak er een tof en speels jaar van, waarin je de zotste dingen befeefd in de Chiro. Elke week samen met je vriendjes de zondag op een toffe, speelse manier beleven. Als kers op de taart trekken we dit jaar naar Bocholt op kamp. Voor het zo ver is hebben we wellicht al fantastische avonturen beleefd op Schoonbroekse bodem of in de omstreken. Regelmatig zullen we foto's posten op onze site. Beleef 2014 en geniet er van met volle teugen!

Steen voor steen rijst het meisjeslokaal in de lucht

5 januari 2014

Mocht je de laatste weken nog de Beekstraat gepasseerd zijn, dan heb je wellicht gemerkt dat het meisjeslokaal al serieuze afmetingen begint aan te nemen. De binnenmuren zijn klaar! Je moet niet denken dat we niet konden stoppen met metselen, de plafonds zijn inderdaad zo hoog. Volgende week beginnen we te isoleren, facadesteen plaatsen, welfsels leggen, ... Er is nog een pak werk, maar het schiet goed op. En het is nog plezant ook. We kijken er al naar uit om op zaterdagmorgen met een ploeg enthousiaste helpers verder te bouwen. Vele handen maken het werk licht. Als je zin hebt om een handje toe te steken, kom gerust af op zaterdagmorgen vanaf 8 uur.

Prinsessendag bij de Kerels

14 december 2013

Liefste weekboek, Wekenlang hebben we uitgekeken naar de voorbije zondag. Zoals jullie allen wel weten is het ieder jaar op 8 oktober de Schoonbroekse Prinsessendag! Toeval of niet, maar net nu wij leiding zijn van de kerels viel den achtste toch wel op ne zondag zeker! De kerels kregen dus de opdracht om verkleed als prinsesje naar de chiro te komen. Ondertussen kennen we de kerels al goed genoeg om te weten dat ze deze verkleedpartij au serieux zouden nemen. Voor de speelclubbertjes onder ons au serieux betekent heel serieus en sla de volgende alinea over. Onze kerels waren namelijk zo hemels verkleed dat den Toon er spontaan ne steekstok van kreeg en dat ik ineens niet meer verliefd was op die hete rosse. Het lekkerste kippetje was zonder twijfel prinses Anja van Mechelen! Hij had zelfs zijn unibrow een beetje bijgeknipt. In sprookjes komt de prins altijd braaf op zijn witte paard de prinses halen de zielige zot. Wij houden het liever real life en daarom moesten de prinsesjes de prins, die ergens in Retie lag te prakken na een nachtje Folia, zelf gaan zoeken. Ondertussen even vermelden dat het hier dikken ambras is tussen de buschauffeur en nen anderskleurige. Spannend! Ik hou u op de hoogte… De prinsesjes moesten dus aan de hand van sprookjesopdrachten de locatie van de prins ontdekken en hem zo snel mogelijk gaan halen. Het spel verliep perfect, wat u niet verbaasd natuurlijk, maar jammer genoeg hadden er in Retie nogal grote honger en was ons pak prinsenkoeken alias de prins nergens meer te bespeuren. Geen getreur want met onze vrouwelijke charmes hebben we gratis frietjes kunnen versieren in het Festijn! U zal het lezen nu wel hashjt beu zijn maar ik ben mijne mp3 en boek op kot vergeten waardoor er hier niet veel te beleven valt. Dus schrijf ik nog maar even verder. Voor u afhaakt met lezen moet je zeker de volgende, vanlevensbelangrijke informatie nog even doornemen. De foto’s van deze leuke dag verschijnen ooit wel eens op de site. Tot volgende week weekboek!

Het relaas van Sinterklaas uit het kerelsweekboek

14 december 2013

Liefste weekboek, Zie ginds kwam de tractor uit Spanje weer aan. HIj bracht ons veel snoepjes, de helft op de baan. Hoe hobbelt Jefs tractor op de weg heen en weer, hoe at Pol zijn mayo, hij ging hard tekeer. Sinterklaas kapoentjes, de Kobe trakteerde met groentjes, de Kobe trakteerde met vlehees, danku Fien en Kobe Zwarte Piet, wiedewiedewied, leden pesten mag je niet! (Nu zitten er morgen op de pot!) Hoor wie klopt daar visjes, hoor wie klopt daar visjes, twas den Tijs met zijne hamer. Arne bouwt voor jullie, Arne bouwt voor jullie, Arne bouwt voor jullie een nieuwe kamer. Sinterklaasje kom maar binnen met je piet want de Mathijs dieje fop je zomaar niet, hij had al weer die droge taal, zodat de sint weer stond voor paal. Dag sinterklaasje, daaahaag, daahaag, daahaaag, daahaaag zwarte Piet. Dag sinterklaasje, daaahaag, daahaag, daaahaag, daaahaag, zwarte Piet! (Maarten & Jobbe waren er ook). Tot volgende week, weekboek!

Het kerelsweekboek

14 december 2013

Liefste weekboek, Croqueje hier croqueje daar en verdienen maar! Om 3u hadden we al gedaan, tijd dus om naar de chiro te gaan! Nadat Mathijs zijn kapotte tl-lamp had opgekuist, hebben we een tv van zolder naar ons lokaal verhuisd. Deze hebben we helemaal ontleed, er was enorm veel vertier in de keet! Van een tv een aquarium maken, dat kan alleen de kerels vermaken. Wij verwelkomen onze nieuwe vis, spijtig dat hij er nog niet is! Tot volgende week!

12 Heitrotters op Iekaa

22 november 2013

12 leiders en leidsters van Chiro Heitrotters vertrekken dit weekend op Iekaa (inleidingscursus). Bijna de helft van de leidingsploeg gaat zich verder bekwamen in het leiding geven in Heibrand in Westmalle. Uit de berichtjes die ik net voor hun vertrek ontving, kon ik afleiden dat ze er geweldig veel zin in hebben. Na deze inleidingscursus volgen ze later nog een scholingsbivak en dan heeft de Chiro er weer een dozijn gediplomeerde animators bij! Wellicht verschijnen ze zondag met een karrenvracht aan nieuwe ideetjes om jullie zondagen nog leuker te maken!

De laatste nieuwtjes uit het Kerelsweekboek!

16 november 2013

Liefste weekboek, Wat is het belangrijkste in het leven? Juist ja, wijven en veul geld! Vorige week is het onze volgelingen gelukt om zelfs zonder facebook, gsm of rode knop op de afstandsbediening, een vrouwtje te versieren! Deze week was het dus onze taak, ik zou zelfs durven zeggen verantwoordelijkheid, om de kereltjes met geld te leren omgaan. Daarom hadden wij voor deze week een zeer ingenieus spel opgesteld: De Schoonbroekopolie! Waarbij men probeert zoveel mogelijk geld te verzamelen door straten te kopen/verkopen, door huizen en hotels te bouwen en door verschillende, aartsmoeilijke opdrachten te doorstaan. Ik verzeker u dat als we dit op de markt zouden brengen, we containers vol geld zouden verdienen. Maarja, geld is ook niet alles eh. Voor de rest moet ik Tom, Heidi, Cisse, Kobe en vooral Fien nog bedanken om dit spel te mogen spelen in hun feestzaaltje vanachter in den hof. Dankjewel daarvoor Fien! Het ongelukje met de warme chocomelk is het vermelden niet waard dus zeg ik jullie allen: tot volgende week! Jij ook dagboek, tot de volgende!

Kerels vullen weekboek met avonturen uit Witgoor

4 november 2013

Liefste weekboek, Zondag hebben de kerels kennis gemaakt met de vrouwelijke kant van de wereld. Deze kant hebben we gevonden in de bossen van Witgoor, waar het vrouwelijk schoon talrijk aanwezig is. Op een onschuldig moment op een onschuldig fuifje in Retie, hadden 2 onschuldig dronken leiders toevallig 2 onschuldige schoonheden van Witgoor ontmoet. En enkele weken later kwamen we afgepeigerd van de storm aan, na een ietwat uit de hand gelopen gouden bruiloft de vorige nacht. Na de theoretische uitleg over vrouwen, kwamen we tot de vaststelling dat dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk is. Sjaanske dat die vrouwen niet op hunne mond waren gevallen, van de eerste moment dat we binnen kwamen tot de laatste hebben ze zitten babbelen, wat niet zo goed was voor Seppie zijn hoofd. Leuk datespel gespeeld maar bij enkele onder ons was dit niet de eerste date, e Kobe! Mathijs won het spel met zijn poes, maar de grootste winnaar van allemaal was Tijs, met wel 10 nieuwe gsm-nummers! Witgoor, 3 November 2013 Tot volgende week weekboek!

Een geweldige start voor de kwiks

3 november 2013

Het nieuwe chirojaar voor kwiks kon niet beter gestart zijn. We hebben al een heleboel leuke spelletjes gespeeld. Na een intelligente quiztocht hebben we het IQ van onze kwiks getest, en daarna konden ze hun energie kwijt in een obstakel-honkbal. Omdat de kwiks zo'n hechte groep is vonden we het tijd om een weekje later teambuilding- spelletjes te spelen. Hierbij konden ze stukken fruit verdienen, en na 4uur hebben we er heerlijke fruitsticks van gemaakt. De voorbije zondagen waren al super fijn, en hopelijk mogen er zo nog vele komen! Een hele fotocollectie van de kwiks vind je in het fotoalbum

Kerels vullen weekboek aan met verslag van een geslaagd weekend.

3 november 2013

Liefste weekboek, Ons kennismakingweekend was (om het met Eddy zijn woorden te zeggen) GEWEEELDIG! Wegens te weinig duiven en poezen in Charleroi, waren we genoodzaakt om af te zakken naar Leuven (die stad met al die mooie gebouwen volgens ne zekere Maarten C.). Rond 21u kwamen de mannen op kot aan, even nog een pyjamaspelletje gespeeld en dan rond 4 voor 10 bedtijd! Of was het 10 voor 4? Ik weet het niet meer. Alleszins zat iedereen de volgende dag schonekes aan het ontbijt. Zaterdag is katerdag zou je denken, maar nee hoor! We hadden een heleboel actieve spelletjes voor onze kerels in petto! Met als hoogtepunt den doop, prachtig opgesteld door Kobe en Maarten! Al had den Tony wel een ander hoogtepunt die dag (blijft natuurlijk binnen 18 ogen). We zaten weer mooi optijd in onzen tram, al dan niet met een of ander vlam. (ik zeg niets tegen u ouders ze Mathijs). Tot volgende week, weekboek! Seppetje

Het Kerelsweekboek

21 oktober 2013

Liefste weekboek, Klusje hier, klusje daar, En verdienen maar! we sprongen voor johan en alleman in de bres, zo werd onze klusjesdag echt een succes! Voila mijn rijmpje is nu gedaan, Charleroi wij komen eraan! Leider Seppe

Heitrotters massaal aanwezig op dag van de jeugdbeweging.

18 oktober 2013

Het Kerkplein kleurde heel vroeg al rood en blauw van de Chirouniformen. De Heitrotters trokken massaal naar het Schoonbroekse dorpscentrum voor de Dag van de Jeugdbeweging. Samen met de leiding van de KLJ deelden de leiding warme chocomelk en koffiekoeken uit aan iedereen die in uniform kwam opdagen. En de opkomst was groot! Een knisperend vuurtje zorgde voor de gezelligheid. Iedereen bleef gezellig wat rond hangen op het Kerkplein: de ouderen keuvelden er lustig op los, de jongeren amuseerden zich met de reuze sjoelbak. Wellicht was naar school gaan nog nooit zo leuk als vandaag: in je favoriete kleren op de schoolbanken zitten en aan iedereen laten zien dat je bij de Chiro bent. Jullie waren geweldig vandaag! Tot zondag alvast voor nog meer nieuwe avonturen.

Kerels schrijven weekdagboek

15 oktober 2013

Liefste weekdagboek. We hebben weer een leuke chirodag beleefd vandaag! Onze kerels waren ook nu weer voltallig aanwezig in hun zondags kostuum. Aangezien ons buitenprogramma letterlijk in het water was gevallen, de ouders van de rakkers zullen wel degelijk gemerkt hebben dat het geregend heeft, hebben we warme spelen gespeeld. De leden moesten zoveel mogelijk verkleedkleren aandoen en die daarna zo snel mogelijk terug verliezen aan de hand van spelletjes uit een boekje waarmee zelfs Luc van Mechelen zich in den tijd nog geamuseerd heeft! Daarna hebben we nog lekkere spaghetti a la pol et jobbe gegeten! Als afsluiter hebben we getest hoe hard onze kerels eigenlijk zijn! En dat viel ons een beetje tegen… da wordt nog veel trainen eh gaste! Het was een zeer f(p)ijn chirodagje! Tot volgende week weekboek! Toon

Tipperleiding blikt terug op geslaagd Chirojaar.

10 oktober 2013

Een compact groepje vonden we wel fijn, daarom vonden we het leuk om er bij te zijn. We maakten dit jaar heel veel plezier, daarom vertrekken we niet graag hier. We vinden het leuk dat jij dit ook hebt meegemaakt, want dit jaartje heeft ons ook wel gesmaakt. Bedankt, Nele en Steffi PS: De foto’s van dit tippertastische jaar kunnen jullie bekijken in het fotoalbum.

Heitrotters starten nieuw werkjaar

6 oktober 2013

Een zonnig weertje, lachende gezichten in een bomvolle kerk: zo begonnen de Heitrotters het nieuwe werkjaar WijkUit. De sfeer zat er van meet af aan in. We mochten vele nieuwe gezichten welkom heten. Na de kennismaking in de voormiddag picknickten we op de zonovergoten grasweide van de Chiro. Nadat de nieuwe leidingsploeg was voorgesteld vloog iedereen er meteen in. Het was een drukte van jewelste in Schoonbroek. Alle straten kleurden rood en blauw van al die jonge gasten die in uniform doorheen het dorp weg en weer schoten. Om 4 uur onderbrak iedereen het spel voor een ijsje en een drankje. Een uurtje later keerde iedereen moe maar voldaan naar huis. De kop is er af, het begin van een schitterend Chirojaar is gemaakt. En was je er vandaag nog niet bij: geen probleem! Je bent elke zondag welkom om 14.00 uur aan ons lokaal.

Nieuw in de chiroboetiek

22 september 2013

Omdat we meermaals te horen kregen dat de rode chiro t-shirts niet zo leuk zijn om dragen vanwege die storende bandjes onderaan de mouwen, hebben we besloten om leuke, kwaliteitsvolle t-shirts aan te schaffen. Het zijn eveneens rode t-shirts, op de rugzijde bedrukt met het logo van de Heitrotters. Vanaf nu hoef je er dus niet meer voor op stap, je kan ze gewoon bij ons aanschaffen op het tweehandsmarktje. We hebben van alle maten een leuke voorraad in huis.

Chiro start nieuw werkjaar op 6 oktober

22 september 2013

6 oktober, om 10.30 uur, starten we ons nieuw Chirojaar. We heten al onze leden, maar ook ouders en sympathisanten welkom om samen met ons het jaar te beginnen met een korte viering. Nadien maken we kennis met al onze vriendjes. Sinds enkele jaren doen we geen massaspel meer in de namiddag, maar we gaan direct met onze eigen afdelingen aan de slag: we vliegen er meteen in om er een geweldig leuk chirojaar van te maken. Voor 's middags hoef je geen boterhammekes mee te brengen, onze kookploeg komt voor spijs en drank zorgen (wat een geluk dat we steevast op die mensen mogen rekenen!) Iedereen vanaf het eerste leerjaar is welkom! Tot zondag!

Leiding trok op weekend om nieuw Chirojaar te plannen

22 september 2013

Naar aloude gewoonte trekt de nieuwe leidingsploeg van de Heitrotters er midden september even tussen uit om het nieuwe jaar te plannen. Heel het weekend steken we de koppen bij elkaar en plannen tal van activiteiten om weer een goed gevuld chirojaar aan te vangen. En we zijn er klaar voor! De planning is gemaakt, de leiding werd keurig verdeeld over de afdelingen. Op zaterdagnamiddag pakken we gewoonlijk wat tijd om ons even te ontspannen, weg van de vergadertafel. Dit jaar hebben we onze kuren uirgeleefd door verder te komen werken op den bouw. De jongens werkten de fundering af, terwijl de meisjes het lokaal boenden (want het was nog eens nodig na Festibal en de laatste chirozondag). Nu zijn we volledig klaar om er op 6 oktober weer terug in te vliegen!